Nepstupn dokument, nutn pihlen

Csak regisztrált felhasználóknak hozzáférhető tartalom!

 

Ehhez a dokumentumhoz ingyenes a hozzáférés, de csak regisztrált felhasználók számára lehetséges.

 

A dokumentum nézőképe:

Többes jogviszony ugyanannál a foglalkoztatónál

Garantált 2017.11.08, , Forrás: Verlag Dashöfer (http://www.dashofer.hu)

A biztosítási kötelezettség elbírálásának alapszabálya (1997. évi LXXX. (Tbj.) törvény 9. § (1) bekezdése), hogy azt minden jogviszonyban külön-külön kell elbírálni. E tétel gyakorlati alkalmazása során akkor szoktak a jogalkalmazók némileg elbizonytalanodni, amikor az egyidejűleg fennálló jogviszonyok mindegyikét ugyanannál a foglalkoztatónál létesíti a dolgozó.

Erre leggyakrabban társas vállalkozások (bt., kkt. kft., melyekben a jogszabály lehetővé teszi a tulajdonos tag számára a személyes közreműködés módjának az eldöntését) esetében láthatunk példát, mégpedig a vezető tisztségviselő vonatkozásában. Teljesen életszerű például, hogy ha valaki a saját betéti társaságában heti 36 órás munkaviszonyban dolgozik és emellett megbízási jogviszony alapján ellátott ügyvezetői jogállására tekintettel a Tbj. 4. § d) pontjának 5. alpontja értelmében társas vállalkozónak is minősül. Ekkor mind munkaviszonyban álló dolgozóként, mind pedig társas vállalkozóként biztosított, azzal, hogy a heti 36 órát elérő munkaviszonyára tekintettel nem kötelezett havi minimális adó- és járulék fizetésére, illetve esetleges tagi jövedelméből nem kell az 1,5 százalékos munkaerő-piaci járulékot levonni.

Ez tehát dupla biztosítást jelent annak összes előnyével (pl. adott esetben mindkét jogviszony alapján jár az ellátás), illetve hátrányával (kétszeres bejelentési kötelezettség.)

Ingyenes hozzáférés csak a regisztrált felhasználók számára lehetséges.

Már regisztrált felhasználó? »

Még nem tag? » INGYENES REGISZTRÁCIÓ