Sziasztok!
Cégünk idén először ajándékutalványt ad a dolgozóknak, a törvény által engedett maximális összegig. Azt szeretném tudni milyen nyilvántartásokat kell ezzel kapcsolatban vezetni, esetleg kell -e nyilatkozatot kérni a dolgozóktól, és fel kell -e tüntetni az ajándékutalványt a bérjegyzéken? Előre bocsátom, hogy nálunk nincs cafeteria-rendszer. Eddig csak az étkezési utalványt adtuk, ami fel van tüntetve a bérjegyzéken is. Várom válaszotokat!
Üdvözlettel: Lina
Tájékoztatnátok arról, hogy milyen utalványt lehet adni és hol lehet azt beszerezni, vagy azokat?
Köszönöm, Kyten
Szia Kyten!
Ha a forgalmazók oldalára felmész minden fontos információt megtudhatsz az utalványokról. Ezeken a helyeken a törvényi hátteret is meg lehet találni, vagy legalábbis linket, ahol aztán elolvashatod az egészet. Bár ezek a cégek ebből élnek, úgyhogy tapasztalatom szerint teljeskörű a tájékoztatásuk.
Általam ismert forgalmazó cégek: Sodexho Pass Hungária Kft, Accor Services Hungária Kft, Chéque Déjeuner. Biztos van ezen kívül is még forgalmazó, de ők a legismertebbek, és az ő csekkjeiket fogadják el a legtöbb helyen.
Ha van még kérdésed, nyugodtan tedd fel.
Üdvözlettel: Lina
Ezt az utalványt úgy hívják, hogy ajándék-utalvány, az elején teljesen jól kérdezted. Többféle van, a szerint, hogy mire lehet fordítani: ruházat, vegyiáru, könyv, meg még pár dolog, de van olyan is . és ez a legjobb, amin minden kategória fel van sorolva. Azt ajánlom, ilyet vegyél.
Nagyobb postákon is beszerezhető egyébként, de a kibocsátó cégek honlapjain szerepel az elérhetőségük. (Sodexho, Accor, stb..)
Amiről egyébként nem szokott szó esni, hogy ennek azért van 6 % kezelési költsége, amit az utalvány megvásárlásakor kell fizetni. Ezt a tételt a cégnek kell benyelni.
Zsuzsa
Kedves Lina és Zsuzsa,
köszönöm ajánlásaitokat, de jó hogy véletlenül erre a honlapra "keveredtem"......
Ha lenne nyomtatvány mintátok, amik elküldhetőek, szívesen fogadnám azokat a Donna@mpp.hu mail címemen. Ha nem, ajánlásaitok szerint majd szerkesztek egyet. A segítség mindig jól jön, talán majd még én is mélyebben bekapcsolódok e körbe.
Vállalkozóként, ami a dolgozóknak cafeteria rendszerben adható, szeretném adni! - ezért voltak a kérdéseim és talán még lesznek.
További kellemes napot kívánok mindenkinek,
Kyten
küldök egy mintát. nagyon egyszerű, akár Te is megszerkeszthetted volna :-)))
És küldök egy cafetéria-szabályzatot is, hátha ad némi ötletet a bevezetéshez.
Zsuzsa
Kyten!
Annyit még hozzáfűznék a dologhoz, hogy az említett forgalmazó cégekkel nyugodtan vedd fel a kapcsolatot. Teljesen ingyen helyszínen adnak tájékoztatást, anyagot az utalványokról. Egyébként az Accortól mi az étkezési utalványt pl. 0% kezelési költségre vesszük, igaz mi 80-an vagyunk a cégnél. Az ajándékutalványnál volt minimális 1,5%-os kezelési költség. A Zsuzsa által említett magasabb kezelési költség a postán vásárolt utalványoknál van, mert a posta is leveszi a maga kis jussát.
A nyomtatványok letölthetők a forgalmazók honlapjáról.
Lina
Sajnos nem csak a postán. Mi a Sodexhótól vásárolunk,Ők is felszámítják ezt a viszonylag magas költséget. (Igaz, mi kevesebben vagyunk. Valószínűleg ezért vagytok Ti jobb pozícióban a tárgyaláskor.) Sodexho előtt mi is Accorosok voltunk, Ők is felszámolták a kezelési költséget, meg még el is kellett menni érte.)
Zsuzsa
Persze gondoltam, hogy a létszám miatt mi előnyösebb helyzetben vagyunk, de nekünk bevált az Accor. Ráadásul nagyon rugalmasak, segítőkészek. A cafetéria -rendszer kidolgozásában teljesen ingyen segítenek, még a szabályzatot is megcsinálják.
Persze az utalványokért nekünk is el kell menni, de mivel helyben van Raiffesen bank, ez nem gond. Egyébként házhoz kézbesítést is véllalnak, persze díjért.
A régi Tesco-s utalványainkért is el kellett menni a Tesco-ba, ráadásul rengeteg időbe tellett mire kiszámolgatták, engedélyeztették.
Én azt mondom, egy kis időráfordítást megér, hogy a képviselőket meghallgatja az ember, a kezelési költségen meg lehet alkudni.:) Mi is ezt tettük!
Zsuzsa! Neked is érdemes lenne esetleg még a Chéque Déjeuner-t meghallgatni, hátha jobb az ajánlata. Mi is azzal példálóztunk, hogy a Tesco kezelési költség nélkül adja az utalványokat - és láss csodát egyből ingyenes lett a dolog az Accornál is!
Lina
A múltkor telefonon bejelentkezett a Chéque Déjeuner. Mikor meghallotta, hogy már mástól vesszük az étkezési jegyet, megkérdezte, hogy: és mennyiért? Erre mondtam, hogy bocs, de ez a két cég ügye. Talán tegyen ajánlatot, és majd megnézem én, hogy melyik a jobb. Hát ugyanazt a százalékot mondta. És amikor válaszoltam, hogy bocs, de ugyanannyiért nem fogok váltani, akkor egy szóval sem említette, hogy lejjebb mennének :-(((
Szóval úgy gondolom, hogy 20 főért egyenlőre még nem kepesztenek :-(((
De abban 100 %-ig igazad van, meg kell próbálni. Hátha valamelyik beugrik.
Zsuzsa
Fantasztikusan segítőkészek vagytok, ismét nagyon köszönöm az információkat!
Nézegettem a honlapjaikat, a Sodexho-nál minimu 2.500 Ft-ot számolnak fel, meglepően magas. Valószínő én nem kapom alacsonyabb járulékon, mível 1 főre rendelem meg mind az étkezési jegyet, mind az extra ajándék utalvány. A vállalkozásomban főállásban csak egy foglalkoztatottam lesz, a többiek eseti megbízással szellemi tevékenyet végeznek, nekik nem szánok ilyen kedvezményeket. Egy főre pedig kedvezményt biztos nem adnak.
Ennek az egynek viszont szeretném a kedvezményeket nyújtani
Zsuzsa még nem érkezett meg a jelzett küldeményed, várom és köszönöm a fáradozásodat.
További szép napot kívánok Mindannyiotoknak,
Kyten
akkor megnézem, hogy mi a helyzet.
Nagy D-vel írtam , így jó?
Igen, Donna@mpp.hu még mindig nem érkezett meg.
Ellenőriztem az e-mail címet, ok! - várom és mégegyszer köszi, Kyten
jaaaj... a nagy d jó volt, de nem mpp-re, hanem mmp-re küldtem :-((( ezért nem kaptad meg.
Most javítottam. bocs.
Zsuzsa
Szia Zsuzsa,
még mindig nem érkezett meg, pedig nagyon várom...........!
Megadok egy másik e-mail címet is, hátha erre előbb ideér : seremias@freemail.hu
Sajnálom, hogy ennyi "gondot" okoztam neked.
Egyébként nem győzök itt böngészni, annyi hasznos dolgot lehet kiolvasni a soraitokból!
Csak azt sajnálom, hogy előbb nem találtam rá erre a honlapra.
Kellemes hétvégét kívánva üdvözöllek, Kyten
Helló Zsuzsa,
itt is jelzem, megérkezett az igért "információ", nagyszerű segítséget nyújtottál ezzel és köszönöm!
Kellemes vasárnapot kívánva üdvözöllek, Kyten
Szia Zsuzsa!
Küldjél nekem légyszíves egy cafeteria-szabályzatot.
Köszönöm: Ica gasparek@invitel.hu
Szia Ica!
Holnap küldök, mert ma szabadságon vagyok, és a munkahelyi gépemen van.
Zsuzsa
Szia Zsuzsa!
Én is szeretnék kérni Tőled cafeteria-szabályzatot, ha lehetséges. Nyilvántartást már kreáltam hozzá, csak vhogy a szabályzat elkészítéséhez nem tudok nekikezdeni :-)
Előre is köszönöm: Dorka
mail: dorkavics@freemail.hu
Szevasztok,
lélegzethez jutottam, vége a tanévnek, most aztán döl az adminisztráció a lábunk újjától a fejünk búbjáig, hihetetlen mi mindent kell kreálni, a megfelelőségért. Papírt gyártunk rakásra, nyomtatunk minden mennyiségben, patront veszsük nyakra főre és rontjuk ezen utóbbivel rettenetesen az egészségünket.
Bocsi, csak rákérdeznék, milyen ívet kreáltál? - megtudhatom?
Köszi, üdv. Kyten
Ky43@freemail.hu
Hihetetlen, hogy mennyi jó segítséget adtatok - mindenkinek köszönöm!!
Most ismét felmerült egy kérdésem, itt a hírekben olvastam az alábbiról:
JANUÁRBAN vásároltam az ALEXANDRA könyv áruházban "ALEXANDRA VÁSÁRLÁSI UTALVÁNY"-t, ajándékozási célra - a decemberi kimaradt - természetesen számlára.
Ez is adható ugye? - nemcsak az itt már több helyen leírt utalványok? - januárban ezek szerint nagyobb értékben is adható, l. link tartalmát?
korábbi e-mail címem nem működik, a seremias@freemail.hu - ra megköszönném a véleményeteket.
Cafetéria nyilvántartás:
Név:
Lánykori neve
Sz.helye ideje Anyja neve
Utalvány forgalmazója Az utalvány sorszáma
Az utalvány értéke Átadás napja: Átvétel napja: Átvevő aláírása
Excelbe megszerkesztettem, ennyi adat elégséges az átadás-átvételhez? - vagy még kell valami más is?
Kérem jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel az adófórum szakmai fórumához regisztráljon.
Szia!
Listát kell csinálnod, hogy kinek (és mikor), milyen összegben juttatod az utalványt. Ez egyúttal akár átvételi elismervényként is szolgálhat, ilyenkor legyen rajta hely, ahol a dolgozó aláírja, hogy átvette.
Figyelj arra, hogy ha a maximumot adod, a 3*6900 Ft-ot, akkor három külön listád legyen, eltérő átadási dátumokkal.
Bérjegyzéken nem kötelező feltüntetni. De ha gondolod, ráteheted.
Dolgozótól nem kell nyilatkozatot kérni, mert itt Te, mint cég figyeled, hogy egy-egy dolgozódnak ne adj többet, mint amennyi az adómentesen adható maximum. A dolgozó akár több helyről is kaphat, csak egy-egy helyen ne haladja meg a maximumot. (Ez eltér az üdülési csekktől.)
Zsuzsa